iuiffbanner

عباس عبدی خطاب به کیهان ما مرده بودیم یا آقایان کر بودند؟

آفتاب نیوز:

عباسی عبدی نوشت: پس از نوشتن یادداشت «قیمت نان چه چیزی را نشان می دهد؟» روزنامه کیهان در روزنامه اعتماد با اشاره به وجود چنین وضعیتی در زمان روحانی نوشت: «در آن سال‌ها ممکن بود مثل لیلاز و عبدی بمیرند که صدایشان را بلند نکردند و اعتراض.”

گزیده پست‌ها: افتتاح کمپ درمان اعتیاد بانوان در سیرجان

یکی از دوستانی که این را برای من فرستاده بود تعجب کرد که چرا این را علیه شما و لیلاز که همیشه مخالف قیمت گذاری در چنین مواردی بوده اید، نوشته است. او به من پیشنهاد داد که جواب بدهم. گفتم به احتمال قریب به یقین نویسنده محترم کیهان به خوبی می دانسته است که موضع بنده از ابتدای نگارش در روزنامه سلام در خصوص انتقاد از سیاست قیمت گذاری، بارها علیه قیمت گذاری ارز و حتی یک بار هم علیه قیمت ارز نوشته ام. قیمت گذاری قیمت رب گوجه فرنگی; لذا نیازی به پاسخگویی نیست و البته آگاهانه نظر بنده را بیان کردند چرا که نتوانستند منطق تبصره را پاسخ دهند و به موضوع دیگری دست زدند. در خوشبینانه ترین حالت، اگر فرض کنیم اشتباه کرده اند، باید پاسخ دهیم که در آن زمان من زنده بودم و تذکر و اعتراض کردم، اما در آن زمان نویسنده محترم عالم برای شنیدن آنها بیدار نبود.

البته در آن زمان اختلاف قیمت نان چندان شدید نبود. چیزی که افراطی شد گرانی بنزین بود که بارها به آن هشدار دادیم اما تصمیم گیران کشور از ترس فضانوردان هیچ اقدامی نکردند. یک بار در نوامبر 2018، وقتی یک اقدام کوچک انجام دادند، آنقدر دست بزرگی به دست آوردند که برای همیشه پشت خود را سوزاندند تا به دنبال اصلاح قیمت باشند.

اما آن دولت آنقدر مسئولیت پذیر بود که در سال 1398 بیش از 100 درصد قیمت نان را افزایش داد، اما این دولت هنوز اقدام رسمی انجام نداده، بیش از 150 درصد تورم دارد و اختلاف قیمت افزایش یافته است. بزرگ پس چرا کائنات این را نوشت؟ هدف آنها در درجه اول این است که به مخاطبان کوچک خود اطمینان دهند و نتیجه این است که ما زنده ایم و صحبت می کنیم. آن شنوندگان همچنین مطالب دیگران را نمی خوانند و ما به آنها پاسخ نمی دهیم.

اما با توجه به منطق مکتوب ایشان به دو نکته اشاره می کنم.

1- در دو دهه اخیر مخالف تفاوت قیمت کالا در همه دولت ها بوده ام، البته از واگذاری تفاوت قیمت واقعی (و نه رسمی مانند سال 2018) به همه مردم دفاع کرده ام، خیر. فقط فقرا

اما اکنون این اختلاف قیمت در همه زمینه ها به ویژه نان و انرژی افزایش یافته است و این به ضرر مردم است اما چون اعتماد متقابلی بین دولت و مردم وجود ندارد جرات این کار را ندارند.

2- فرض کنیم من و سایر افراد دولت قبل در این مورد موضعی نداشتیم. خوب اگر ثابت شد فقط نقطه ضعف ماست اما اگر امثال من درست می گویند چرا الان اجرا نمی کنید؟ علاوه بر این، چرا نمی گویید که خیلی بدتر است. اگر در گذشته نگفتی کار بدی کردی و اگر الان نگویی، کار بدتری انجام می‌دهی. البته اگر منطق آن اشتباه باشد، نقد و رد آن فایده ای ندارد. قطعا نمی توان منکر این شد که منطق دلیل حمله به آن یادداشت و موضوع انحراف بوده است.

من بر خلاف شما قول می دهم تا زمانی که مابه التفاوت به جیب مردم برود و برای تامین کسری بودجه به جیب دولت نرود، در تعیین قیمت ها از دولت حمایت کنم. من نه مردم را تحریک می کنم و نه اعتراضی که شما در نوامبر 2018 کردید. تا زمانی که نخواهیم جیب مردم را خالی کنیم و بودجه دولت را پر کنیم، تعادل قیمت ها به نفع همه است. لطفا حقوق و هزینه های بیهوده خود را کاهش دهید.

راستی چرا از سفر یک روزه به منطقه ای که برای غذا دادن به 10-12 نفر فقط 120 میلیون تومان هزینه دارد نمی نویسید؟ اکثر مخارج رسمی از این قبیل هزینه ها ضایع و بیهوده است. اینها را کم کن ما نباید زنده باشیم، مردم زنده اند!

Kelvin Ashley

حل کننده مشکل متعصب سفر مادام العمر. بت نوجوان آینده. علاقه مندان به اینترنت آماتور.

تماس با ما