عنوان 20 – با توجه به اینکه غذاهای بسیار فرآوری شده با مشکلات سلامت جسمانی مانند حملات قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا مرتبط هستند، این اولین مطالعه جامعی است که به ارتباط احتمالی با افزایش موارد افسردگی اشاره می کند.
این یافته ها از داده های بیش از سه دهه سوابق رژیم غذایی و سلامت روان بیش از 30000 زن میانسال به دست آمد و همه شرکت کنندگان در ابتدا افسردگی نداشتند.
این مطالعه که با همکاری بیمارستان عمومی ماساچوست و دانشکده پزشکی هاروارد انجام شد، عادات غذایی این زنان را از سال 2003 تا 2017 تجزیه و تحلیل کرد.
محققان الگوهای مصرف غذاهای فرآوری شده مختلف از جمله غلات، تنقلات شیرین و شور، غذاهای آماده، نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی، گوشت های فرآوری شده، محصولات لبنی، روغن ها و سس ها را به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. همچنین عواملی مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادی، انتخاب سبک زندگی و سایر عوامل مرتبط با سلامت مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که ۹ وعده یا بیشتر از غذاهای بسیار فرآوری شده در روز مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از ۴ وعده از این غذاها را مصرف میکنند، ۴۹ درصد افزایش یافته است.
علاوه بر این، افرادی که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده خود را به حداقل سه وعده در روز کاهش دادند، در مقایسه با افرادی که مصرف خود را ثابت نگه داشتند، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دادند.
محققان نتایج قابل توجهی در مورد شیرین کننده های مصنوعی نشان داده اند. به گفته محققان، این شیرین کننده ها می توانند مکانیسم های سیگنال دهی خاصی را در مغز تحریک کنند که برای تنظیم خلق و خوی مهم هستند.
این یافته ها نشان می دهد که مصرف بیشتر غذاهای بسیار فرآوری شده، به ویژه شیرین کننده های مصنوعی و نوشیدنی های مصنوعی شیرین شده، با افزایش خطر افسردگی مرتبط است.
نتایج این مطالعه در مجله JAMA Network Open./Isna منتشر شد